Blogg

Alex B Byggnadsställningar AB är ett starkt företag! Vi bygger ställningar och väderskydd av högsta kvalitet. Varje dag är en arbetsdag, en ny prövning med lärdom som erfarenhet! Vi är starka eftersom att vi tror på hårt arbete och innehar en osedvanligt hög moral!

Nu har vi genom olika informationskällor fått kännedom om att det finns företag därute som nyttjar allmänna medel för att lura och bedra andra, ofta mindre företag. Företag utan anslutningar till Byggmästareföreningen och som oftast är underförsäkrade. Småföretagare, helt enkelt!

Hot om polisanmälningar, stämningsansökningar samt ett systematiskt bedrägerisystem för att lura såväl kunder som leverantörer. En fin fasad kan ofta vara rutten bakom putsen, skrapar man lite på ytan så faller hela fasaden ned…

Vi rekommenderar nu samtliga kollegor, konkurrenter och beställarledet att till viss del misstro det som en gång i tiden kallades för god affärsmannased. Ett gammalt begrepp som inte har något värde för de narcissistiska bluffmakarna.

Listan på företag som gått under pg a uppsåtligt försenade betalningar av ”utfört arbete” är lång och blir längre för var år!

Vi vill nämna att tillvägagångsättet är att bestrida allt och komma med SK motkrav. Oavsett om skulden, för det utförda arbetet, är berättigad eller ej så har alltid gäldenären rätt att bestrida fordran. En långdragen process. En enskild firma eller ett småbolag efterskänker alltför ofta skulden till de vetgiriga charlatanerna. Valet som påtvingades, i efterhand, var ju konkurs.

Dessa tvivelaktiga företag plockar ut stora belopp i början av deras entreprenader för att senare klistra ihop ekonomin på andras bekostnad. Detta måste få ett slut. Rätten att få vara verksam måste regleras och inte nödvändigtvis av ”systemet” utan snarare genom en enad front mot oseriösa aktörer ”i ny tappning”.

Arbetarrörelsens nya ansikte är småföretagare i samverkan. Arbetarna i dessa småföretag jobbar enligt kollektivavtal men kollektivavtalet bryts av beställarna genom att inte fullföla avtal eller på annat sätt reglera ersättning för utfört arbete (i efterhand) betalar. Detta åsamkar staten/folket skada och onödig tidspillan.

OVER AND OUT

Lämna en kommentar

Från det att beställningen görs till att väderskyddet är på plats är väldigt kort! Många av våra kunder har vant sig vid att våra leveranstider är mycket korta och att vi är extremt flexibla. Det hör inte till ovanligheten att vi får in en muntlig eller skriftlig (kortfattad) beställning via telefon/mail och får en tidplan på 1-3 dagar. Vår fokus ligger i att möta kundens behov. I många av dessa fall så har kunden vetat om startdatumet långt innan och väljer att beställa tjänsten i sista sekund, vi levererar ju alltid! Kortfattat!

 

Här är en av våra "special" lösningar på väderskydd. Ett SK motfallstak. Det blir en ränna i mitten som under vintertid bestyckas med värmekabel!

Här är en av våra ”special” lösningar på väderskydd. Ett SK motfallstak. Det blir en ränna i mitten som under vintertid bestyckas med värmekabel!

Lämna en kommentar

Ofta när vi bygger våra byggnadsställningar och väderskydd i Stockholm så kommer det fram individer som tidigare jobbat inom yrket. Många har varit ”ställningsbyggare”. Det finns fackliga termer, utbildningar och yrkesbevis som vidimerar kompetens. Vi får ofta ansökningar från ställningsbyggare med bred kompetens och gedigen erfarenhet. Finns det en legitim anledning till att de avslutat sin tidigare anställning så tar vi ansökan på allvar.

I olika delar av landet/världen så utförs yrket på, för platsen, särskilda sätt och vi är inget undantag. Vi jobbar inom Stockholm och med inriktningen ROT.

På Alex Väderskydd så är man en ställningsbyggare när man:

  1. Har kompetensbevis
  2. Har kompetens
  3. Har och tar ansvar
  4. Kan ta sig an egna projekt och ”hålla” i dessa med allt vad det innebär
  5. En yrkesmässig ”pondus”
  6. Kan och vill lära en backman yrket
  7. Körkort är inget krav såvida man kan på alternativa sätt ta sig till och från arbetsplatsen. Dock är körkortet i det närmaste en förutsättning då våra ställningsbyggare besöker i snitt tre arbetsplatser per dag. För detta fordras verktyg samt övrig utrustning som behövs i arbetet.

Våra ställningsbyggare uppfyller alla dessa krav och är mycket flexibla. Det är vår (arbets?) styrka:)

WP_20150425_16_06_14_Pro

 

Lämna en kommentar

Inget går upp mot en riktigt god natts sömn! Det finns många anledningar till varför man inte sover bra på nätterna, en anledning kan vara att ett väderskydd står och slår utanför fönstret hela nätterna… Vi är alltid mycket noggranna med att sätta fast plasten ordentligt och se till att inga ”lösa” bitar står och fladdrar. Genom erfarenhet så har vi lärt oss att om våra kunders kunder är nöjda då är även vår kund nöjd! Vi tar hänsyn till samtliga parter som på något sätt berörs av vårt arbete!

WP_20150421_15_43_35_Pro

En annan anledning till dålig sömn kan vara stress, det är därför mycket viktigt att behålla det inre lugnet även vid hög arbetsbelastning. Stressa lagom!

Lämna en kommentar

Vanligtvis bygger vi våra väderskydd i HAKITECH men vi har även andra lösningar såsom exempel kedertak. Dessa kedertak passar utmärkt till projekt som är något större och skall löpa under en längre tid! Ett kedertak kräver väldigt lite underhåll och är mer av en fast konstruktion än en temporär. Det är lite mer krävande att montera men när det är på plats så sitter det verkligen! Bilden enligt nedan är från ett projekt som skall stå över 1,5 år!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna en kommentar

När vi monterar våra väderskydd i Stockholm så görs det med kärlek och respekt. Det är inte svårt att montera enligt monterings instruktionen. Men att besöka ett väderskydd efter ett års hårt väder och finna det i samma skick som om det monterades igår, är en konst. Plasten skall vara spänd och alla fogar och överlappningar skall vara noga genomtänkta. Det är ur ett ekonomiskt perspektiv mycket viktigt, att leverera en kvalitetsprodukt som håller. Förutom att alla våra arbetare är mycket trevliga och professionella så är kvalitén orsaken till att våra kunder är fasta och återkommande.

Väderskydd  i Stor Stockholm

Väderskydd i Stor Stockholm

Lämna en kommentar

En ren och städad arbetsplats är en förutsättning för en god entreprenad. Vi ser hela tiden till att utföra vårt arbete innanför avstängslad arbetsplats. När vi är klara med vårt montage så hämtas materialet som blir över samma dag.

WP_20150415_18_21_03_Pro

Lämna en kommentar

Något som skulle visa sig vara en alltför långdagen process. Vi lastar till vårt väderskydd i Nacka och leverans är först på måndag. Tyvärr hittade jag (Alexander Berntsson) en farmarskruv i däcket så att det genast behövdes bytas…

Punktering Stockholm

Punktering Stockholm

Efter att det var avklarat så gick nyckeln till trucken av och vi fick köpa en låscylinder för byte framåt kvällen. För hjälpen med detta vill vi tacka Larssons Bil och Biltema Botkyrka! Det viktiga är att målen för dagen är nådda och morgondagen är ”ledig” för en heldag med administration!

Inför nästa vecka är planeringen strikt, väderskydd, byggnadsställning och intagsbryggor skall monteras. Väderskydd och Ställningar ska rivas och transporteras till förrådet.

Lämna en kommentar

Vår kund hade en förfrågan. Kan ni sätta fallskydd på en fastighet på Södermalm? Vad skulle det kosta med en ställning?

Skillnaden blev ganska stor men trots det valde kunden ställningen. Det var ett klokt val! Det är lätt att kostnaderna ”sticker iväg” när arbetarna inte kan jobba ordentligt…

V__D32C[1]V__0D45[1]

Lämna en kommentar
Dra åt helvete:)

Dra åt helvete:)

Lämna en kommentar