Blogg

Den 10 september hålls huvudförhandling mot en av Alex Väderskydds anställda. Personen i fråga är högst offentlig men har anklagats för ett brott som han inte begått. Polisutredningen saknar bevisning och hela fallet är byggt på indicier. Indicier som kallas för övertygande bevisning.

Personen i fråga har enligt uppgift inget socialt nätverk, ingen fast bostad, saknar förmåga att förstå sig på rättsprocessen.

RÄTTSHAVERISTEN

RÄTTSHAVERISTEN

I brist på annan hjälp har han nu tagit fallet i egna händer, fast bevisning som talar emot rättens ”övertygande” bevisning har nu funnits. Utredningar, utlåtanden mm är mer eller mindre fabricerade. Vem ska ställas till svar förutom den tilltalade? Ska det vara möjligt att fälla en oskyldig man med alla fakta framför sig?

Nej, rättssystemet får inte fungera så! Det enkla får bestämma, där rätt är rätt och fel är fel.

 

I detta fall är det uppenbart att rätten följer ”uppmaningar” från åklagare, läkare och kriminalvård och dömer utan någon som helst eftertanke. Precis som den anställde så går alla inblandade i rättsprocessen till sitt jobb varje dag, följer sina direktiv. Skillnaden är bara att tolkningen av direktiven inte är av sådan allvarlig karaktär att någons liv kan slås i spillror.

Det finns dock undantag…

Oskyldigt dömd? Felaktigt släppt och ekonomiskt ersatt?

Oskyldigt dömd? Felaktigt släppt och ekonomiskt ersatt?

2 kommentarer till Den 10 september kan en oskyldig man dömas

  1. petri skriver:

    Du vet väl att Joy Rahman ”förortens hjälte” senare häckades och dömdes för mord i Indien, dit han återvände med sitt feta skadestånd från svenska staten….

    • Väderskydd.org skriver:

      De ”speciella varma ögonen”… Bilden är tagen ur en artikel som skrevs innan Joy skred till verket igen. ”Fälla eller fria?” RMV 2014. Tuffa beslut, varje dag! Beslut som har direkt verkan på folks liv!

Kommentera