Blogg

Jag är en försäljare en stor del av mitt jobb är att sälja produkter och tjänster. Dessa består i huvudsak av väderskydd och byggställningar. Utöver min roll som försäljare så levererar jag även tjänsterna och produkten. Mina produkter är ”outstanding” och jag har bara nöjda kunder. Det gör mitt jobb som försäljare väldigt enkelt. Utöver det så säljer jag en produkt som är det finns ett behov av, något som kunden behöver och vill ha. Inga konstigheter.

Produkten

Produkten

Tyvärr så bemöts även jag, i mitt arbetsutförande, av just försäljare. Dessa försäljare har ingen känsla om vad de säljer eller hur den levereras. Eftersom att jag lider av en god uppfostran så kan jag inte bara lägga på luren även om det vore det logiska alternativet. Mina telefonabonnemang är de absolut billigaste och det var de även när jag tecknade dem 2012, mycket har hänt i telebranschen sedan dess…

En del, faktiskt ganska många, hotar på olika sätt så att man ska köpa deras produkt. Så att chefen kan klappa dem på axeln och säga: Nu var du duktig! Självfallet verkningslösa hot men ändå inte OK.

Jag är inte intresserad. Det finns inget behov. Vi kommer inte göra någon ”affär”. Jag är upptagen. Snälla kan du sluta. Kan jag få be om att lägga på luren. Du har ringt mig 5 gånger under tre veckor. Javisst ”ta bort mig från internet” då…

När många, långt ifrån alla, dessa försäljare väl väljer att avsluta samtalet så görs det med klick, vilket gör mig rosenrasande.

Man har alltså utnyttjat min artighet och goda uppfostran i 15 minuter för att sedan  uppvisa ett skamligt beteende. Det går inte att ringa upp, för denna lilla kränkning finns ingen återupprättelse. Återupprättelsen har heller inget värde då jag kan förlora medans motparten redan är en förlorare!

MVH

Alexander Erik Michael Berntsson

Grund till väderskydd

Stomresning

InstagramCapture_e8873dc5-e3a8-4a51-887d-483b7f3bb414

 

Kommentera