Blogg

Nu börjar detta projekt närma sig sitt slut och väderskyddet skall snart demonteras och entreprenaden har gått enl. tidsplan. LAWAB, som är proffs på inner gårdar, har rivit hela inner gården med fundament och allt, garaget under har totalrenoverats.

En tidig höstdag skulle jag (Alexander Berntsson) och min kära granne/anställda åka till detta projekt för att montera det beställda väderskyddet. Men ingen kom den dagen…

Första dagen tänkte jag att jag kan ju bära in materialet utan hjälp. Det gick ganska fort och då började jag skruva fast bärbalkarna, fästbalkarna och lite räcken. Det blev mycket gjort den dagen.

Väderskyddsplast

 

Nästa dag när jag skulle hämta grannen så fick jag inget svar, ingenting! Så återigen själv…

Den dagen förankrade jag väderskyddet och monterade plasten. Det var ganska skönt (faktiskt) då jag fick göra precis som jag ville och behövde inte rätta till något. Full kontroll det gillar jag!

Lägg märke till att plasten inte har några veck. Påminner om en isbana!

Lägg märke till att plasten inte har några veck. Påminner om en isbana!

Tyvärr så var det inte gångbart att behålla grannen på företaget, det hade stridit mot vår solidaritets policy. Här tar vi ansvar och stoppar inte huvudet i sanden!

3 kommentarer till Lone Wolf

 1. Jonas Sjögren skriver:

  Vilken latmask han verkar vara din granne! I yngre dar när jag själv jobbade som lärling på olika byggen i Stockholm. Fanns det alltid personer som hellre ville ligga hemma och sova istället för att jobba. Om alla var som dem och din granne så finns det inga pensioner kvar till er när ni blir gamla.

 2. Hej Jonas!

  Tack för inlägget! Tyvärr så har jag, som är född 1984, märkt en stor skillnad i arbetsmoral mellan 80 och 90talisterna. Det verkar som om att skolorna/föräldrarna inte informerar om hur den svenska modellen fungerar. Kanske beror det på att dessa människor aldrig behövt sakna något essentiellt så som mat, bostad mm. När pensionssystemet krakulerar så är det möjligt att de kommer till insikt.

  Arbetsmoral verkar vara ett minne blott… Själv så försöker jag bidra med att betala skatter men en sak är säker, det är inte slashasarna som kommer att få skjuta till för att ”rädda” pensionen.

  Beträffande ovanstående arbete så gick det bra och kunden är mycket nöjd, men ett arbetstillfälle gick förlorat…

  MVH

  Alexander Berntsson
  ”samhällets stöttepelare” :)

 3. Jonas skriver:

  Hej Alexander!

  Tut att det fortfarande finns folk som dig i den yngre generationen som uppenbarligen inte tvekar för att jobba ordentligt och inte är arbetsskygga.

  Ha en bra dag vännen!

Kommentera